La barn spille mer dataspill

01.aug.2007 @ 11:22Når store aviser skal skrive om spill på forsiden er det som oftest fordi et eller annet voldelig spill har kommet på markedet som noen reagerer på.

I virkeligheten er de aller flest mye mindre voldelig enn en gjennomsnittlig nyhetssending, så derfor tenkte jeg at jeg skulle gi deg fem grunner til hvorfor DU bør la DINE barn spille dataspill:

1. Hånd/øye-koordinasjon
Det er blitt bevist gjennom utallige undersøkelser at hånd/øye-koordinasjonen til de som spiller mye som barn blir bedre enn for de som ikke gjør det. Som du sikkert er klar over så er hånd/øye-koordinasjon en relativt grei ting å være god på. Spesielt når barnet blir 18 og begynner å kjøre bil....

2. Lesing
Det finnes ikke ett eneste spill hvor man ikke må lese noe som helst, og en britisk undersøkelse viste til og med at de som spilte mye leste mer enn de som ikke spilte så mye... Og da mener vi bøker....

3. Engelsk
Mange av spillene som er på markedet har engelsk tale, og barn har mer språkøre enn hundre voksne kunne drømme om å ha sammen. De vil lære, og må lære - for å klare spillet.

4. Problemløsning
Spill uten problemløsning hadde ikke vært spill. Enten det er logikk eller avansert bruk av spillets elementer - problemløsning må til.

5. Utholdenhet
At barn med adferdsvansker kan konsentrere seg om et spill i timesvis sjokkerer mange første gang de ser det, men faktum er at den utholdenheten som spill krever av de som spiller gjør barn roligere, flinkere til å ikke gi opp og - har du Nintendo Wii - så aktiviserer det barnet samtidig.

Så - neste gang som barnet spør om å få spille en lørdags kveld, så ikke svar at dere skal kose dere sammen foran lørdagsunderholdningen på TV (den passive underholdningsformen) - fyr opp et spill på Nintendo Wii... og er du heldig, og snill, så kanskje får du lov til å bli med?

PS! Her er anbefalte spill for barn


Kommentarer:
Postet av: dude

helt enig med deg.
Bare fordi jeg begynte og spille da jeg var seks år har jeg fått bare karakter 6 i engelsk på skolen siden jeg begynte i 8. (nå er jeg 18 år og tok lappen på 1,2,3 ).

01.aug.2007 @ 12:43
Postet av: Trygve

Bare ikkje la barna sitte og spille HELE tiden. Litt fysisk aktivitet skader ikkje...
(Det er nok feite unger som kommer til å lage sykehuskrise om 30 til 40 år. 'Valpefett' er ikkje noe man 'vokser av seg' som mange tror)
Wii konsollet er heller ikkje så aktiviserende som mange tror.
Det er fullt mulig å spille igjennom f.eks Zelda mens man sitter i sofaen og bare gjør mindre håndbevegelser.
At man gjerne kan begrense tilgangen til de mer voldelige spilla, er en annen ting.

01.aug.2007 @ 12:59
URL: http://www.totallytrygve.com
Postet av: helt enig

totalt enig
helt siden tredje klasn har jeg vert best i engels det har læreren og mamma sakt jeg vinner nestn hele tiden i to player alle som har spilt wii hoss meg har hele tiden vert dårlig i skytespill.

01.aug.2007 @ 14:08
Postet av: Ole

lol @ helt enig. Du har kanskje vært best i engelsk, men ser ut som om du burde prøve noen norske spill også for den norsken din der var tvilsom.
Meeen imo så har jeg egentlig likt best at Engelsk hadde vært morsmål i Norge.

01.aug.2007 @ 15:33
Postet av: Metalizd

Kan ikke bli mer enig.
Det er så mange voksne som ikke forstår dette.
Har spilt hele livet mitt og når jeg er ute å lærekjører med mamma, reagerer jeg fortere på ting enn hun klarer å se de.
så du har helt rett. men tror uansett at mange barn spiller allerede...

01.aug.2007 @ 18:08
Postet av: S-r-ex

Må nok si meg enig, ja. Bare at det tredje punktet vil ikke virke noe særlig utenfor Skandinavia...Er til og med GTA på fransk? Men over 1200 timer med pokemon på gameboy, par hundre med Ratchet & Clank, og et par tusen til på diverse pc-spill. Uten tvil best i klassen utenom en jente som hadde oppholdt seg det meste i England...

01.aug.2007 @ 19:02
Postet av: Alex

Er enig med Ole, Engelsk kunne godt vært morsmål i Norge... har to søsken og me snakkar faktisk mesten lika mykje engelsk til kver andre som me snakker norsk til kver andre, det er nok pga. spel og filmer... eg meinar at ungar over 7-9 år bare har godt av og spela litt voldelege spel, vist ikkje KAN det føra til at når dei blir voksne vil ha skikkelege problemar når dei ser blod og dvs ting som du nærmast opplever uansett i livet... Såg min første James Bond film når eg var rundt 6år eller noko, forstod ikkje noko særleg av filmen men..... prøvde GTA for første gong då eg var 9 eller noko, det har kankje gort meg litt voldelgare enn vennane mine men eg veit jaffal korleis eg skal forsvare meg sjølve (bare heilt generellt... har aldri gjort nokon "veldig vondt" med vilje... no blei kommentaren min litt lengre enn eg hadde tenkt meg men men... Spel er bra for ungar...

01.aug.2007 @ 20:48
Postet av: Anders

I 1996, året jeg begynte på førskolen, kom Civilization 2 ut på pc, takket været dette spillet lærte jeg meg engelsk innen jeg var 7 og har bare fått 6ere i faget siden, jeg har også lært meg bedre øye hånd koordinasjon, som har blitt bekreftet av kjørelæreren min når jeg tok motorsykkel lappen. LA UNGENE SPILLE SPILL, men sørg for at spillet er et spill som passer barnets tempo og aldersgruppe

01.aug.2007 @ 23:49
Postet av: =P

jeg begynnt å spille når jeg var 2,5 år gammel jeg kunne lese og skrive engelsk før jeg ble 4 år

02.aug.2007 @ 19:40
Postet av: espen

Jeg har 6 i engelsk selv, men har alltid vært god i engelsk. Men over til saken, jeg har en kompis som begynte i 8ene klasse og fikk 2 i engelsk, muntlig og skriftlig, i slutten av 8ene begynte vi å spille WoW og nå i når 10ene var over har en 5 i muntlig og 4 i skriftlig, så jeg er helt enig om at spill er bra for mange ting.
takk :)

02.aug.2007 @ 23:51
Postet av: Tommy

Alt det som skrives her stemmer, men det blir i grunn et vanskeligt tema fordi det er en god del ting som blir skiftet vekk vist dere lar ungene spille for mye.
Hånd øye kordinasjon eller reaksjons evne om du vil er bra og ha,men det er en god del ting som du ikke lærer som du lærer i fysiske sporter/dans/kampsport/musikk som rytme og evnen til og huske flere steg og utgjøre de. Jeg har spillt en god del men har også trent fotball/kampsort og driver med street dance, og det jeg har lært der har hjulpet meg mye mer i jobb sammenheng en det jeg har lært i spillene.
Andre ting er at spillene gir en veldig "falsk" glede og kan ta bort mye av den ekte livsgleden. Som at fks barna dine ikke gleder seg like mye over noe de virkeligt likte før.
Jeg synnest selv at det er dumt at ikke mine egene foreldre dradde meg vekk fra spillingen og fikk meg til og trene ett eller annet,for det er noe du kan ta med deg resten av livet som fks at du kan spille et instrument/danse kamsport, eller at du rett og slett er i god fysisk form.
Men som nevnt ovenfor er det klart at det er mange positive sider også , i tilleg til at det er mindre sjanse for at de begynner og dope seg et problem som bare blir et større og større men virker som det blir ignorert av norge.
Jeg tror det er viktigt og finne en balanse når det gjelder spilling og rett og slett sitte noen regler (ut i fra alder selfølgeligt).

03.aug.2007 @ 03:55
Postet av: Connox

(Pa forhond vil jeg si at jeg har engels spillkeyboard, sa jeg kan ikke skrive ae o og aa)
Jepp. Det er rett. Jeg har lenge vert den beste i engelsk i klassen (Og skolen for den saks skyld.) Engelsklareren har til og med sagt jeg er bedre en henne. Jeg har over gjennomsnittlig IQ (133 IQ) Og jeg skylder det pa spillingen min.
Jeg holder meg i form med noe sa enkelt som a sykle til skolen hver eneste bidige dag. Sist gang jeg ble kjort hadde jeg brukket beinet...
Jeg har aldri hatt noe problemer med sykdom som skyldes spilling (Eplepsi, osv) Men en "Ulempe" med a spille kan vare at jeg ser litt for logisk pa ting. For eksempel. Hva er poenget med a dra til vestlandet for a SE fjordene? De kan jeg like gjerne se her pa pc'n min.
Men jeg synes at jeg har tjent mye pa pc'n min i forhold til hva jeg har tapt. Jeg interreserer meg overhode ikke for dans, karate, fotball og det der, men det betyr ikke at jeg ikke har venner. Jeg spiller MMORPG'er (Massively multiplayer online roleplaying games... Sa jeg sier MMORPG fra na av) og der innebarer hele spillet med a spille i en "Paralell verden" kan man si. Du starter som en nybegynner, og ma bli sterkere til a sloss. Etter hvert kan du ikke klare deg alene. Du ma fa venner, og det er ikke direkte vanskelig. Skulle jeg forklart alt du kan gjore med vennene i MMORPG'er hadde jeg hatt altfor lite tid.
-
Connox

03.aug.2007 @ 15:49
Postet av: werner

Jeg lærte å lese jeg av spilling:D og det var før jeg begynte på barneskolen. jeg fikk et spill i bursdagsgave da jeg fylte 6år. å der var det mye tekst å lese. så jeg øvde å øvde. tilslutt kunne jeg å lese helt rent(:

04.aug.2007 @ 08:42
Postet av: Pål

Helt enig spilt pc spil siden jeg 5 år!har alltid vært den beste i engelsk
men så klart jeg er i fysisk aktivitet fotball..
det er bra at barna for spilla spill men ikke for mye :)

05.aug.2007 @ 06:49
Postet av: jhgjhg

nhjhg

16.aug.2007 @ 11:50
URL: http://gjhg
Postet av: Annern

jeg er 14 år og er best i engelsk i hele klassen

19.aug.2007 @ 12:05

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5491908
hits