Jeg skal ikke brenne alene

24.sep.2007 @ 09:30
Etter å ha lest kommentarfeltet på Kristian Evensens Halo3-anmeldelse ser jeg at jeg ikke vil brenne alene i helvete.

Det er ingen vits i å gjenta at det å komme med dødstrusler er relativt dumt, men la meg heller hoppe til noen andre konklusjoner.

1. Det er utrolig irriterende å lese en god anmeldelse av et spill du synes er dårlig, og omvendt.
2. Det er kjempeskuffende å lese en dårlig anmeldelse av noe du har gledet deg lenge til (jeg husker Phantom Menace kom på kino)

Nå skal jeg heller vise til andre anmeldelser av spillet i denne bloggen:

Gamer 2.0 - 8.8
"The story and graphics aren't what they were played up to be"

Gamespy - 5/5
"Single-player campaign is somwehat short"

Etc.

De fleste sier det samme - spillet er briljant som flerspillerspill og historien er strålende. Det siste er jeg interessert i, men jeg spiller sjeldent online med skytespill.

Så leser jeg anmeldelsen til Kristian igjen. Han sier egentlig det samme som de andre som har anmeldt spillet.

Forgjengeren er det mest populære Live-spillet noensinne og for mange er flerspillerdelen det viktigste i «Halo 3». Hvis du tilhører de, kan du glede deg, spillet fungerer perfekt og de nye kartene er minst like godt balanserte, varierte og heftige som «Halo 2» sine.

....historien er for det meste spennende og byr på en rekke overraskelser.

Forskjellen? Kristian har gitt det en firer og ikke blitt bitt av en hypebasille. Så leser jeg plutselig VGs anmeldelse: Skuffende antiklimaks.... Der får spillet en femmer, men Rune Fjeld Olsen mener det hadde vært en firer på enspiller. I tillegg mener Dagbladet at det aldri helt tar av...

Så tar Kristian og Rune feil? Neppe. Er det to fyrer jeg mener kan spill, i tillegg til en viss Frodefyr (selv om jeg fortsatt garantert banker ham i Whiskeydrikking).

Hvis du mener at de store avisene bommer så har du tre anmeldelser du kan kose deg med her:

Gamer.no - klassisk 9/10
IGN - 9.5/10
Gamespot - 9.5/10

Selv - etter å ha lest rundt 40 anmeldelser av spillet, de positive og de litt skuffede, har kommet til konklusjonen at jeg ikke er veldig interessert. Det er mest fordi jeg ikke orker å spille flerspillerskytespill. Det er også fordi jeg er travelt opptatt med å runde Bioshock igjen, samt at jeg spiller Tiger Woods 08 igjen. Skulle det ha seg slik at jeg får spillet i hus (ved at jeg plutselig finner noen penger på bakken og/eller vinner i Lotto) så vil jeg spille det... det er ikke det.

Men - det er min mening, og opinions are like assholes.

PS! Blir jeg kalt Xboxfanboy nå? :-)

Kommentarer:
Postet av: Chris

Du beviser ikke at du ikke er Xbox fanboy bare fordi du misliker ett spill. Jeg er fortsatt mektig irritert over "Se støvet på min PS3", kommer ikke over fanboyfaktoren i det blogginnlegget. Allikevel, det er bra at du faktisk kan stå for meningen din selvom så mange er uenige. At Halo er så stort har jeg aldri skjønt, det er ikke mer enn et middelmådig skytespill etter min mening.

24.sep.2007 @ 10:42
Postet av: erlend unhammer hanssen

bra skrevet.. Men jeg har fordeom aldri hatt så stor tro på kristian sine reviews. jeg har holdt meg til gamespot, IGN, Gametrailers, 1up og gamezone en lang stund og de har aldri skuffet meg. Det har kristian.
Jeg synes han fokuser for mye på grafikken..synes han sitt argument med at spillet har en falsk levetid er helt absurd. skulls er kansje noe av det jeg gleder meg mest til..Har lenge ønsket og gjøre noe som er vanskelig men på en annen måtte. Jeg synes også at han har fokusert for lite på multiplayer, halo 2 var revlosjunerende i consol FPS spill og halo 3 blir også det. Med forge som er helt genialt og ingen har noen gang sett noe lignende på konsoll og neste ikke på pc heller. Opptak av videoer er også helt genialt for samfunnet halo har bygget på. historien er noe folk kan dømme inviduelt. Det handler om smak og behag. Men tingen er at, har en så høy value at det er helt sykt. Men bra han sier sin mening. Men synes at det er feil og fokusere så mye på grafikk. ingen har sakt den er den beste til x360. Men multiplayeren er helt utrolig.

24.sep.2007 @ 11:22
Postet av: Lakmus

Må dere hele tiden gå ut å forsvare omtalene deres? Har ikke Spillmagasinet mer tro på seg selv enn det?
Folk vil alltid være uenige.

24.sep.2007 @ 11:30
Postet av: en helt

oi oi oi...heilt utrulig at de går ut og forsvarer en andmeldese....det er spesielt...
uproft..alle har rett til sin mening..men dette blir dumt
NO mista dok all troverdighet

24.sep.2007 @ 12:32
Postet av: Lars Wærstad

Vi går ikke med dette blogginnlegget ut og forsvarer anmeldelsen av «Halo 3» - den anmeldelsen står helt og holdent på egne ben.
Vi gir her rom for debatt rundt en anmeldelse som engasjerer folk mer enn normalt, og til å aktivt kunne bidra i denne debatten.

24.sep.2007 @ 12:50
URL: http://www.spillmagasinet.no/
Postet av: en helt

du er ganske smart du!lars wærstad...?
du driver på som "skjornolist"(beklager norsken min) i spillmagsinet..en litten side...spillmessig.
du gir halo 3 en "dårlig karakter" fordi du hvet at du kommer til og provosere folk og dermed få oppmeksomhet,oppmeksomhet du ikke ville fått dersom du ga spillet en bedre karakter...
ka du sku oppnå?? flere trff på din side: gjør deg mer atraktift for reklame marketet!
men du rett til din mening
du sier at du ikke kommer til og brenne alene
nei ikke alene men ikke regn med noe folkefest..

24.sep.2007 @ 13:09
Postet av: Lars Wærstad

Hei "en helt".
Tja, Spillmagasinet er en liten side i internasjonal sammenheng, men i Norge er ikke SM en ubetydelig publikasjon. Snarere tvert om ;)
Du mener at Spillmagasinet har gitt «Halo 3» en "dårlig karakter" for å provosere. Litt om grunnen til at Spillmagasinet bruker flere årsverk på å anmelde spill: Vi gjør dette blant annet for at folk som kjøper spill ikke skal kaste pengene sine bort på titler som ikke holder mål. Vi gir ALDRI en tittel en karakter for å provosere, det ville være totalt amatørmessig og helt utidig for en publikasjon i regi av TV 2 og Nettavisen.
Når det er sagt, er 4/6 slett ikke en dårlig karakter, det er en god en. Vi har en skala som går fra 1-6, og Spillmagasinet bruker hele registeret. 6/6 brukes KUN på titler som VIRKELIG fortjener det.

24.sep.2007 @ 13:41
URL: http://www.spillmagasinet.no/
Postet av: Nubbiz

For guds skyld, la no den spilleanmeldelsen få være. Synes du nå at Halo 3 er så sinnsykt revolusjonerende og nyskapende så viser det bare hvor lite spill du har spilt siden halo 2. Og ja, grafikk og gameplay teller mye i disse dager, ingen kan nekte for det (kanskje Wii og nintendo fans, ikke negativt ment). Og grafikken i Halo 3 er ikke ille, men jeg syns gameplayet er dønn kjedelig.
Ikke drep anmelderen på grunn av at han ikke deler ditt syn!
btw: tror jeg skal sette meg ned med Bioshock jeg også gitt:)

24.sep.2007 @ 15:02
Postet av: xbox-patriot

jeg tror Bungie driter i hva Spillmagasinet syns. For det første er spillmagasinet en liten amatørside, og for det andre er flertallet av Halo-spillere altfor unge til å huske når ''Phantom Menace'' kom ut på kino. tror dere trenger no ferskt kjøtt i spillmagasinet!

24.sep.2007 @ 15:33
Postet av: Chris

Lars:
Så det er helt ok at SM, en publikasjon i regi av TV 2 og Nettavisen, legger ut idiotiske blogginnlegg som "Se støvet på min PS3" og "PS3, for dyr og uinteressant"? Det er liksom helt ok på en så proff side som aldri gjør noe amatørmessig. De to blogginnleggene ble som handlet om drittkasting mot PS3 ble lagt ut på forsiden av spillmagasinet, rett og slett latterlig. Dere støtter altså en idiot som skriver at PS3 er ditt og datt fordi vedkommende ikke kan tørke av litt støv en gang i blant (slik som er nødvendig på alle møbler).

24.sep.2007 @ 15:35
Postet av: Håkon M

Nå er jeg møkka lei "spillmagasinet" hvis det går ann å kalle dere det. Dete er kun grafikk horer og dere samligner spill som ikke burde sammenlignes.
Hadet, og jeg kommer aldri til bake.

24.sep.2007 @ 15:58
Postet av: Marius J

HVA HAR DET Å SI ?
Du kommet til å kjøpe spillet eller forsåvidt "de" spillene du har lyst på selv om en dårlig annmeldelse hvis du selv har testet det og elsker det som det er.
Leste 2 middels Annmeldelser av Stuntman Ignition og det stoppet ikke meg, stoppet ikke meg på første stuntman heller.

24.sep.2007 @ 18:49
Postet av: lal

Jeg tror bungie hadde valget mellom et spill med bra grafikk ,men full av bugs som i Gears of War som ødelegger holdbarheten og gamplay(bare multiplayer da).... eller et spill som har passe bra grafikk, for å slippe spillere som sutrer over at rankingen dems ble dårligere på grunn av noen n00bs bruker bugs/glitch.
Jeg regner med at halo3 er mer et multiplayer spill enn singelplayer. Anmeldesen til Kristian legger vel mer vekt på singelplayer enn multiplayer.

24.sep.2007 @ 20:52
Postet av: Andreas S

Problem 1: Spillmagasinet har for unge lesere.
Problem 2: Anmeldelsen står flott på egne ben
Problem 3: Spillanmeldelser er subjektive meninger om en spillopplevelse.
I dette tilfellet ser det ut til at anmelder kun har gitt uttrykk for at spillet er dårlig. Kanskje burde Kristian gitt en treer, kanskje til og med en toer?
Leser av anmeldelsen til Kristian at Halo 3 er ikke noe bra spill. Det er kjedelig ergo en firer.
At debatten skjemmes av unge gamere som ikke kan skrive, og har problemer med å skrive meningsbærende setninger utover grafikk hore og trusler om drap vitner om dårlig dømmekraft.
Tilbake til problemene jeg skisserte innledingsvis. Liker du bare melk og ikke vann har et problem. Liker du kun Halo 3 har du tre problemer. Din egen nese og mangelen på å se kritisk på ting du forguder.

24.sep.2007 @ 21:43
Postet av: Christian

Andreas S: "Liker du kun Halo 3 har du tre problemer. Din egen nese og mangelen på å se kritisk på ting du forguder."
genialt! det er vell egentlig den mest ærlige settningen jeg har sett på denne siden! :P for det er sant! akkuratt somm meg og PS3. jeg måtte ha den :P fordi jeg forgudet den. jeg forguder den jo fortsatt. og den er jo aller best av alt sammen og sånn (hihi). men det er så sant. Halo er ikke EGENTLIG så mye bedere enn andre spill. det er bare at folk forguder det sånn.

24.sep.2007 @ 22:08
Postet av: Sindre1

Gjennomsnitsscoren til halo3 er 96/100.(http://www.gamerankings.com/htmlpages2/926632.asp)
Virker som om norske annmeldere er mer kritiske enn utenlandske.
Bryr meg egentlig ikke.
Hadde kjøpt det selv om det hadde fått 3ere av samtlige annmeldere.
Smaken er som baken.

24.sep.2007 @ 22:18
Postet av: en helt

for og sitere george r.r. martin:
feilen ligger ikke i boka(sillet , men i leseren(andmeldren)!

25.sep.2007 @ 00:37
Postet av: en helt

for og sitere george r.r. martin:
feilen ligger ikke i boka(spillet , men i leseren(andmeldren)!

25.sep.2007 @ 00:40
Postet av: ?

Det er ikke til å skyve under en stol at Evensen la litt vel mye vekt på grafikken, og at "grafikkhore" faktisk kan være en passende beskrivelse. Jeg har sett spill slippe unna med karakter 6 for mye mindre i spillmagasinet, og det virker ganske åpenbart at han slår seg ekstra vrang i denne anmeldelsen. Halo 3 er det beste av alle 3 spillene, det er anmeldere unisont enige om, men Evensen så tydeligvis ingen grunn til å la det gjenspeile seg i karakteren. Å si at det 3. spillet i en trilogi føles som om du har spilt det før virker også ganske håpløst, og dette er de fleste klar over. Det er derfor de kjøper Halo 3. Finish the fight, husker du?

25.sep.2007 @ 09:45
Postet av: ?

halo er halo
spillanmelder er spilleanmelder
4/6 er 4/6
Spillmagasinet er spillmagasinet :-)
Og de vil det fortsette og vere mohaha

25.sep.2007 @ 16:01
Postet av: Duster

Hvem BRYR seg? det ed f**n meg et spill, alle dere som er sure fordi det fikk dålig kritikk kan ikke være sure! det slippes jo i morgen, dere kan ikke ha prøvd det!!!
spill er laget for å ha det morro, ikke for at det skal ha bra grafikk, det forsto nintendo med DS og Wii
husk: smaken er som baken, og dette er min mening!!!!

25.sep.2007 @ 16:51
Postet av: rett skal være rett

Det er ikke rart han får kritikk av en andmellelse når han nesten ikke snakker om multiplayer. Det er jo faktisk halvparten av spillet.
Den beste halvparten etter min mening.
Forresten, slutt å forsvare dine meninger. Det er lov å ikke like playstation 3. akkuratt som det er lov å like den.

25.sep.2007 @ 17:07
Postet av: SBI

Jeg synes det er merkelig at to spillanmeldere kan se et spill så forskjellig.
Gamereactor: 10/10 (Strålende Grafikk)
Spillmagasinet: 4/6 (Ikke imponerende grafikk)
Merkelig...
Jeg skjønner at smaken er som baken, men jeg tror SM hadde litt for store forventninger til Halo 3 og da er det ikke så lett å bli fornøyd...
Jeg synes grafikken ser grei ut, men jeg synes Halo har alltid vært et spill man spille på grunn av den herlige historien og gameplayet, så lenge det er bra er jeg fornøyd (Kommer ikke til å kjøpe Halo 3 med det første).

25.sep.2007 @ 17:29
Postet av: Hovi

Må si meg helt enig med Andreas S. SM sine lesere er for unge, noe som reflekteres i både dårlig språk, meningløse setninger og meninger generelt. Når en diskusjon baseres i at "Halo eier" eller, "faen ta, du skal dø fordi du mener ps3 samler støv" er det ikke rart debatten tar helt av. For å sitere Andreas, så er en spillanmeldelse, et OBJEKTIVT synspunkt. Og vil så klart være forskjellige fra person til person. De som kommer hit bare for å skrive at de hater alle "xbox fanboys" eller at Halo 3 er best uansett, kan læ være å skrive. særlig når det er etterfulgt av en stygg påstand eller en frekk bemerkning. dette sier bare noe om hvor umodne folk som skriver her faktisk er, og lite om anmeldelsen holder mål eller ikke. Period.
Angående anmeldelsen så syns jeg at den stemmer rimelig bra med de jeg har lest andre steder, både på norsk og engelsk, uansett er hans synspunkter noe jeg må respektere. Liker du ikke en anmeldelse er det ingen som tvinger deg til å lese den neste. Hvorfor det har blitt så mye styr rundt disse artiklene skjønner ikke jeg.

25.sep.2007 @ 17:57
Postet av: må le litt av dere her

til alle dere som sier at SM tar feil siden en annen siden har gitt den 6/6...tenk nå...kanskje de andre tar feil???
dette kan du finne ut på en veldig enkel måte, gå å kjøp det!
så setter du deg
ned å spiller det.
så er du glad og holder kjeft.
glad i verden

25.sep.2007 @ 20:46
Postet av: Kenneth

Halo er dårlig grafikkmessig, og gameplayet er bånn i bøtta, men bra ellers.
PS3 er for dyr, har for lite utvalg av spill og dermed ikke verdt pengene som spillmaskin (PS: er Playstation fan-boy, men jeg er da vært fall ærlig!)
Xbox er kjedelig, bråker, har mye feil, og er generelt svakere enn PS3, men står sterkere som spillmaskin når det gjelder utvalg kontra pris.
Det var min mening, la andre ha sin også!

26.sep.2007 @ 01:30
Postet av: Fjottolf

"Postet av: Chris
Du beviser ikke at du ikke er Xbox fanboy bare fordi du misliker ett spill. Jeg er fortsatt mektig irritert over "Se støvet på min PS3", kommer ikke over fanboyfaktoren i det blogginnlegget. Allikevel, det er bra at du faktisk kan stå for meningen din selvom så mange er uenige. At Halo er så stort har jeg aldri skjønt, det er ikke mer enn et middelmådig skytespill etter min mening.
24.sep.2007 @ 10:42"
Det du egentlig sier, er jo følgende: "Ingen andre enn JEG har lov til å ha egne meninger, og dersom noen i det hele tatt skulle FORSØKE å ytre sin mening og den viser seg å være annerledes enn min, så skal jeg oppføre meg som den største tufsen internett noen gang har produsert".
Ålreit kar, du. Stå på. Du kommer nok langt i livet.

26.sep.2007 @ 03:57

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5534298
hits