Bare så det er sagt

15.des.2006 @ 13:53
Spill var mye bedre før.

Grafikken er bedre nå.

Lyden er bedre nå.

Men spillene var bedre før.

Hvorfor sier du kanskje mens du prøver å se i speilen om skjeggveksten har startet? Jeg skal kort forklare deg hvorfor.

For en del år siden kunne du kjøpe hvilket som helst spill, installere det eller putte det i spillkonsollen og spille i vei med en gang. Du slapp å virkelig lære deg det og bruke timevis på å skjønne et eller annet obskurt kontrollsystem.

Enda bedre - dine venner kunne komme på besøk og like spillet like godt.

Nå er det unntakene hvor spill er allmenne. Stort sett er det laget for nerder. Slik som meg. Og det er feil.

Så hallelujah for Singstar, Buzz, Sims, Viva Pinata og de andre. Hallelujah.

Spill som forøvrig det virker som om "ekte" spillanmeldere skal hate.

Kommentarer:
Postet av: Gunnis

Spill i gamle dager, ja... Du mener de som en kan laste ned fra Xbox Live Arcade? Joda, fine de - i en liten stund.

Men de virkelig STORE spillopplevelsene, følelsen av å leve seg inn i en annen verden, dra hjem fra en døll fest for å level opp figuren din - det er forbeholdt dagens spill.

Så hva er egentlig best? Smak og behag. Men hvorfor skulle det ikke være mulig å lage like gode spill i dag som for 20 år siden?

15.des.2006 @ 18:58
Postet av: Snorre

Kan vel trygt si at LBA slår alle dagens spill ;)

18.des.2006 @ 16:49
Postet av: Kage

Sant, sant.. Jeg kommer aldri til å glemme Super Mario Bros for NES :D

18.des.2006 @ 17:38
Postet av: Lupus

SMB 3 fra bildet er fantastisk!

18.des.2006 @ 17:47
Postet av: Dargan Morgius

ja...jeg kommer aldri til å glemme de tidlige mario og zelda spillene. de var en sann frys od spille dem time etter time.

18.des.2006 @ 18:39
Postet av: Fjodor Kon Karne

Spill var beste før, eller... nei. Før var vi ikke så snabla bortskjemte. Nå har smaken blitt mer sofistimifistikert så vi krever mer og mer av innholdet i spillene som kommer.
Men det må jo også nevnes at det er gitt ut en helt uhorvelig mengde med ugudelige møkkaspill som ikke burde vært laget i det hele tatt.

Men for å nevne spill som duger:
Medal of Honor
Call of Duty 1/2
Battlefield 1942 og 2
Command & Conquer 2:Generals (Zero Hour)
Total War: Rome
Total War: Medieval II
Total War: Shogun

Bare for å nevne i fleng.
Føy gjerne opp fler på lista hvis dere har noen favoritter.

Ellers så synes jeg at Wii ser ut som en festlig affære...

F. K. Karne

18.des.2006 @ 20:35
Postet av: Hompenes

De gamle Zelda spillene må være de beste spillene ever!! Finns ikke noe bedre enn å komme hjem å sette seg ned med ocarina of time!

18.des.2006 @ 22:59
Postet av: haakon

jeg fikk tak i en wii på lanseringen og må bare si at den er fantastisk:D Wii sports er ett slikt spill som du ikke trenger å ha spilt før for å kunne å Zelda er bare fantastisk. lever opp til både OoT og A link to the past. og for dere som elsker gamle spill kan du jo laste ned alle nintendos tidligere spill samt turbografx og megadrive via virtual console.

18.des.2006 @ 23:11
Postet av: Knut

ja før ja... riktig nok er jeg bare 17 år nå.. men jeg glemmer aldri da jeg fikk min NES til jul fra bestemor.. klarte ikke åpne resten av pakken bare satte meg til å spille... Super mario Bros og Super Mario bros 3.. Tror seriøst ikke jeg har vært borti bedre spill... spiller de enda, men på emulator nå da... savner de gode gamle spillene jeg... :'(

18.des.2006 @ 23:46
Postet av: Toni

I disse dager så er det gjerne spill med 'nytenkning', imponerende story, bra grafikk, bra etc... som ofte får bra kritikk.
Om man ser litt bak disse supre spillene, vil man fort se at det faktisk er de gamle spillene som lever videre.

Ta f.eks. God of War, kanskje et av de beste action spillene laget til PS2. Hvorfor det? Enkelt gameplay pakket inn i dagens teknologi. Zelda, elsket av tusener får massiv skryt fordi det klarer å mikse gammelt med nytt. Metal Gear Solid har alltid vært nytenkende, men har aldri blitt komplisert å spille. Ta LMA 2007, som blir rost opp i skyene for sitt enkle, men geniale spill. Igjen, enkle kontroller som forsterker spillgleden.

Om vi nå ser på nykommeren Wii og dens enkle kontroller og fokus på spillglede. Igjen har man fokus på god, gammel spillglede pakket inn i dagens teknologi. Ser vi på Gears of War ser vi også det samme. utrolig avansert teknologi som pakker god, gammeldags gameplay superb inn.

Så, gode spill har alltid vært gode, uansett tidsepoke. Vi må ikke glemme alle de 'møkkaspillene' som også fantes på C64, NES/SNES, men vi husker allikevel denne tiden som mye bedre.

Som sagt, bra spill vil alltid være det og gudskjelov for det :o)

19.des.2006 @ 00:14
Postet av: Simen

Tidlig på 90-tallet hadde jeg et spill på PC som het StreetRod hvor man skulle bygge løpsbil og kjøre om kapp. Dette spillet gikk inn på en DD-diskett (mindre enn 700Kb!) og ga meg en større spillopplevelse enn de aller fleste spillene jeg har spillt på 2000-tallet. :)

19.des.2006 @ 12:00
Postet av: Daniel

Jeg har spillt spill i 12-13 år nå, ganske heavy gamer. Saken med nye spill er at de aller aller fleste ikke er nyvinnende på samme måte som før. Nesten alle spillene som kommer ut idag, er spill i de sjangrene som klarte seg best på 90-tallet.. I tillegg blir de mer og mer avansert hvert år, og nesten alle langsiktig gode spill er flash/shockwave-spill som er å finne på nett. Du kommer stadig tilbake til dem. Jeg savner California Games, HotRod, Duke Nukem, og Leisure Suit Larry spillene, for å ikke snakke om de andre spillene i LSL sjangeren: DoT, Indiana Jones, og Sam and Max (som forøvrig har kommet i ny utgave JIPPI). Og alle disse spillene som du i all hovedsak styrte med piltastene. Det er noen spill jeg virkelig savner men ikke kan navnene på. Heromdagen fant jeg et ark med skiplevelkoder til et spill som heter Chip. Men jeg har aldri funnet det spillet igjen..

Spillene var bedre før. MEN bare for oss som hadde gleden av å spille de for 10 år siden.

19.des.2006 @ 14:10
Postet av: Stevie

Pro evolution soccer 6 er det beste spillet i hele verden, ved siden av Guitar Hero 2.

Du som ikke liker å måtte jobbe med spillene for og få det til bra bør du ikke kjøpe PES 6 (Pro Evolution Soccer 6), men Guitar Hero 2. Konge artig og morsomt samtidid som du får høre solig, gammeldags og/eller nye bra låter. :)

19.des.2006 @ 20:32
Postet av: o_O

Nintendo 64 var den første konsollen jeg fikk. Det var gøyt å spille Super Mario 64 og alle de andre spillene på den, men nå har jeg mistet den eneste kontrollen jeg hadde ;_;

20.des.2006 @ 18:40
Postet av: Morgul

så synd o_O du må bare prøve å skaffe deg en ny kontroll. det er enda folk som selger!

23.des.2006 @ 20:32
Postet av: andreas niemi

spill er jo såklart bedre nå, men nostalgien sitter igjen.. en stor spillopplevelse trenger litt innlevelse og læring.. pacman var bra .. gears of war, rainbow 6 las vegas.. er kongo (spillt mye xbox i det siste.. ) blir som å si at en sliten gammel hest er bedre enne dagen topptrenede blodslitere .. bare fordi allemann kan ri på dem .. nei har ikke lest alle innleggende, gidder ikke .. fokl må slutte å skrive drit på nettett bare fordi det er lett ...

30.des.2006 @ 01:54
Postet av: Andreas

Andreas Niemi: Tidligere Rainbow six-spill var da utrolig mye bedre enn vegas!? Fins ikke realisme i vegas i det hele tatt lenger. Det har blitt en konverst arcade-spill. Spill var enklere før. Tror spillindustrien lurer oss litt ved å lage FOR avanserte spill. Spill skal være moro, og det er sjelden jeg spiller et spill i mer enn en mnd. Før kunne jeg spille spill over år. Rainbow six, Ghost Recon, Command&Concour-serien blandt mange. Men lager spillindustrien slike spill igjen vil de jo tape masse penger. Er jo i deres interesse at vi er strålende fornøyd i 2-3 uker for så og løpe til butikken å kjøpe et nytt spill. Teknisk sett er spillende bedre nå, men underholdningen vi hadde i spill for 5-10 år siden kommer vi aldri til å få igjen desverre

03.jan.2007 @ 11:19
Postet av: odva s

jeg synes gear of war er det kjekkeste spillet som er men et minus er det har ikke så bra grafikk har ganske god men hadde forventa lit mer

04.jan.2007 @ 15:52
Postet av: Lacossa

idioter dere som sier at det var så mye bedre før.
tenk om gears of war eller half life 2 hadde kommet til commodore 64 langt tilbake på 80 tallet. det hadde tatt helt av, og dere hadde driti fullstendig i alt som heter 2D. eneste grunnen til at dere mener at spilla var bedre før, er at når de første spilla kom, var dere "jomfruer" dere hadde aldri prøvd no slikt før så derfor var det sinnsykt spennende å prøve noe nytt. men etterhvert som tida gikk så fikk dere ikke de samma følsene som dere hadde for de gamle spillene deres. helt det samma irl; det er mye mer spennende å pule første gang enn det er etter å ha gjort det i 20 år. første bilspillet du spiler for du en spesiell følelse for, første rpg spillet for du en spesiell følelse for osv. jeg synes at KOTOR er det beste rpg spillet noensinne. grunnen til det er at jeg hadde aldri prøvd rpg før og det var det første jeg prøvde. det må jo seff ikke være sånn, men det er oftest tilfelle. å si at super mario world er bedre enn gears of war er absurd og idiotisk. så slutt å klag på at alt var bedre før å innse sannhten: spill har aldri vært bedre...

Postet av: not good brain cells

når ratchet and clank 1 kom ut ble jeg gal etter å finne det i butikken, det var som et lyn som styrtet på jorden overflate.
men ellers suger de gamle spilene hardt bortsett fra zelda
50 prosent til zelda og 50 prosent til ratchet and clanc 1 sir vi eller er det bare at my brain cells is not good to day eller husker jeg dårlig eller er det barre etter maten i dag
sansynlivis er de de beste spillene synes jeg
men ellers er world of warcraft det beste spillet nå i 07 men ellers suger det hardt.
pst x-box 360 vant i graffik test mot ps3!!
its really amazing!! wow sir æ barre as wow!
men ps3 vant i den der lompene testen i kor masse konsolen bråke:( darn :( damn :(!!!!!!

05.mar.2007 @ 22:22
URL: http://gamedayli.com
Postet av: Blood Nrother

Topp 10 spill etter min smak:)

1.Transport Tycoon
2.Half Life 2
3.Championship Manager 01/02
4.Civilization 2
5.The Sims
6.SimCity
7.Kings Quest 3
8.Doom
9.Duke Nukem 3D
10.Call of Duty United Offensive

Ikke for å være frekk men, WOW er livsfarlig;)

04.apr.2007 @ 13:12
Postet av: doom123p

Spill var bedre før, mener eg. Dagens spill er selvfølgelig bedre på grafikk og lyd mens eg syns at gamle spill er bedre på spillbarhet,,oppbygging,kontroller etc

Logisk sett er Spillbarhet, oppbyging etc bedre enn grafikk og lyd, så er det sagt

Der er ofte grafikk og lyd som teller mest nå om dagen, sånn var det ikke før. Du kan få massevis av glede med gamle klassikere som Civilization, Transport Tycoon etc.
Eg har fått mer glede av Civilization 2 enn Civilization 4. Civ 2 er et spill som er helvetes lite og krever ingenting av dagens pcer, desuten er ikke grafikken det dårligste heller.

Dagens spill er for all del ikke dårlige, Half Life 2 og Civilization 4 for å nevne noen er noen veldig gode klassikere.
Det eg ville si er at eg syns det blir lagt litt for mye vekt på grafikk og lyd av anmeldere.

05.apr.2007 @ 14:32

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3133016
hits