februar 2007
ma ti on to fr l s
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27
28
       
             

Jeg har blitt narkoman, igjen

28.feb.2007 @ 09:22
warcraft

Skal jeg tro leksikonet er ikke min overskrift riktig. Narkomani er nemlig - om man er enig med Caplex - narkomani, vanlig bet. på sykelig trang til bruk av stoffer som endrer sinnstilstanden - men for WHO er det avhengighet av medikamenter.

World of Warcraft kan vel ikke kalles verken et stoff eller et medikament. Like fullt blir du avhengig. Etter å ha tatt denne testen så ble jeg enda mer sikker i min sak. Jeg har fått en avhengighet. Igjen.

For jeg hadde egentlig sluttet. (Akkurat som disse).

Det er egentlig halvveis vanskelig å forklare hvorfor man blir avhengig av dette spillet. Kanskje først og fremst skyldes det at det er et heidundrandre utrolig bra laget spill, men det er ikke bare det. Muligens har de åtte millionene som spiller det også noe å si, men først og fremst er det fordi det er noe ved det. Et godt spill finnes det mange av, men når man klarer å lage en kombinasjon av noe sosialt og noe udefinerbart riktig - da har man det.

Det kan selvfølgelig argumenteres sterkt for at det finnes mange slike spill, og at et godt spill skal ha noe udefinerbart riktig ved seg. Det er ikke sant. Jewel Quest er et godt spill - men mangler det som man kan kalle noe udefinerbart riktig. Sims har det, men ikke for meg.

Og siden Football Manager 2007 ikke virker på min PC med Vista blir det WOW. Inntil noen lager et bedre virtuelt narkotisk stoff.

Wikipedia, som lages av folket selv (og ergo er omtrent like mye til å stole på) sier at avhengihet skyldes repeated use of substances or behaviors despite clear evidence of morbidity secondary to such use. Merkelig nok har ingen vært inne og redigert. Avhengighet trenger ikke å være av stoffer. Det kan godt være av noe så enkelt som å klare å få din karakter over level 60 så du kan komme gjennom porten til det stedet du lurer så utrolig på hva er.

Vent med Vista

23.feb.2007 @ 10:58
Spiller du på PC vil Vista være utrolig bra.

Om litt. Ikke nå.

I løpet av de to siste dagene har jeg brukt til sammen ni timer på å installere Windows Vista. Først prøvde jeg med en såkalt smart installasjon, men da virket ikke halvparten av mine programmer og USB-enheter (deriblant mitt trådløse adapter - ergo ikke noe nett).

Forsøk to var en clean install. Den stoppet opp to ganger.

Nå kan det sikkert argumenteres for at min PC ikke var helt der den skulle være (den var ny høsten 2006), men poeng to er spill.

Vista er glitrende for spill, og spilloversikten som sier hvor kompatible spillene er glitrende. For alle spill som kommer FRA NÅ AV.

Ett av de spillene jeg spiller aller mest er Football Manager 2007. Jeg spiller det MYE. Men ikke nå lenger. Det fungerer ikke på Vista. Man får startet og spilt litt før det hele låser seg. Hurra.

Warhammer: Mark of Chaos ble nesten installert også. Det er også et relativt nytt spill.

Jeg har også prøvd meg på flere litt eldre rollespill (det første Neverwinter Nights for eksempel), men det fungerte heller ikke.

Så - for deg som spiller mye, og ikke bare spill som kommer fra nå av - så vent på patcher. Både til spillene og til Vista.

Imens får jeg håpe at installasjonen som går mens jeg er på jobb faktisk funker denne gangen, og at USB-tingen min for å komme på nett faktisk virker... ellers må den også erstattes med en ny.

hits