mars 2007
ma ti on to fr
25 26 27 1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29
30
31 1
2 3 4 5 6 7 8

Takk for pengene, Microsoft.

30.mar.2007 @ 12:26
Jeg er betalt av Microsoft.

Eller - skal man tro kommentarene på min anmeldelse av Command & Conquer 3 eller på mitt forrige blogginnlegg så er det visstnok en sannhet.

I tillegg fører vi (Spillmagasinet) en kampanje mot PS3.

Bakgrunnen er sikkert de positive anmeldelsene vi har av spillene. Deriblant min egen av Tekken

Spillmagasinet er verken betalt av Nordisk Film, som importerer Playstation, eller av Microsoft, som har Xbox 360. Vi er derimot betalt av TV 2.

Som journalister og spillere synes vi at PS3 er en rocka maskin. Det har vi også sagt. I tillegg har vi faktisk skrevet mer om lanseringen av PS3 enn av Xbox 360 når den kom (Jada, vi er betalt av Playstation...9.

Problemet er at vi alle synes den er veldig dyr. Selvfølgelig nok kan man være uenig, at nærmere seks tusen er riktig pris for en så bra maskin. Foreløpig synes ikke jeg det. Mest av alt fordi det ikke er nok gode spill til den. Jada, det er noen glitrende - men det mangler litt.

Jeg er ikke hårsår. Har fått utrolig mye kjeft for spillanmeldelser oppigjennom tidene (men ingen dødstrusler som da jeg slaktet en bestemt finsk hardrockgruppe), men det er viktig å påpeke at vi sier at PS3 er dyr fordi den er det.

Så tilbake til spørsmålet som en hadde om hvorfor jeg nevnte PS3 i anmeldelsen av Command & Conquer 3. Jo, fordi det er et poeng. Har du en PC og valget er i mellom å kjøpe en PS3 til 6000kr og et spill til noen hundrelapper så synes vi svaret er enkelt.

Men - til alle som har en PS3 og følte de hadde råd til det - gratulerer. Det er så slettes ingen dårlig maskin, heller det motsatte. Jeg selv er meget fornøyd og finner få ting å klage på. Bortsett fra prisen. I vår mening. Du kan ha din. Og takk for det.

Det beste er å ha råd til en PS3 og Command & Conquer 3 på en fet nok maskin, og kanskje i tillegg en Xbox 360 og en Nintendo Wii. Helst også en gammel PS 2 med de morsomste Buzz-spillene derfra.

PS! Sjekk også et annet innlegg i denne bloggen: Vent med Vista. Det betalte Microsoft meg for i store dollarbunker.

Tre eller en konsoll? PS3 eller ikke?

28.mar.2007 @ 07:29
PS3

Den store konsollkrigen er i gang. Forbrukerne skal nå lure på om man skal investere kreditten på lønnskontoen i en Playstation 3, en Xbox 360 eller en Nintendo Wii. Forskjellen er om man skal bruke to tusen kroner eller seks tusen.

Det er ikke rart folk lurer.

Hvordan skal du så velge?
Den mest avanserte maskinen av dem er selvfølgelig nok Playstation 3. Den har en innebygged Blue Ray-spiller. Hvis du ikke helt vet hva det betyr (ikke overraskende) så er det en ny type DVD-format. Ja, de har laget et nytt et. Eller ett?

Det er en formatkrig på gang på DVD-fronten. For de som opplevde åttitallet kan man mimre om kampen mellom Betamax og VHS, hvor det dårligste - men billigste formatet vant.

Konkurrenten til Blue Ray er HD-DVD. For sistnevnte finnes det en spiller man kan koble til Xbox360 som kan kjøpes separat.

Vi har testet de to formatene, noe vi kommer nærmere tilbake til med flere ord, men kan i utgangspunktet si at du skal være vel bevandret i å se detaljer for å se noen forskjell mellom de to formatene. At du ser forskjell fra vanlig DVD er det ingen tvil om - men siden man ikke vet hvilket format man vil få kjøpt flest filmer på kan man egentlig vente.

I tillegg har Playstation 3 en innebygget nettleser (som du garantert nesten aldri vil bruke ettersom den ikke er spesielt god), og en litt mer avansert håndkontroller enn på Xbox 360 (man kan tilte den til sidene).

Spill
På spillsiden skal vi gjøre det lett for deg - eller hvis du ikke gidder å klikke. Selvfølgelig nok er det mange spill til Xbox 360, en del til Wii og få til PS3.

Her er våre anmeldelser til PS3
Her er våre anmeldelser til Nintendo Wii
Her er våre anmeldelser til Xbox 360


Prisen avgjør
En Playstation 3 koster rundt seks tusen kroner, men du trenger en HD-kabel og en ekstra kontroll (noen sender dette med, noen ikke).

For den prisen kan du kjøpe følgende:

1 stk Xbox 360
1 stk Nintendo Wii
1 stk Playstation 2 eller en Nintendo DS Lite.

Da blir det litt for dumt.

Så hvis barna maser på en Playstation 3 så kan du heller kjøpe pakken over. De får to konsoller, og de voksne kan kose seg med Xbox 360 - som tross alt bare har ett barnespill, selv om det er det beste på markedet.

PS 3 - For dyr og helt uinteressant

02.mar.2007 @ 10:16
Hver gang det kommer en ny spillkonsoll er spørsmålet det samme: Skal man kjøpe eller ikke?
PS3
Jeg var utrolig sen med å kjøpe Playstation 2. Det som til slutt fikk meg til å kjøpe det var ett eneste spill jeg bare måtte spille. Akkurat nå skulle jeg ønske jeg husker hvilket spill det var, men det kan jeg med hånden på hjertet ikke.... (nei, det var ikke Singstar).

Med Xbox var det noe annet. Jeg kjøpte det uten å ha noe spill for øye, og ble fort lei. Konsollen ble solgt igjen, og jeg var like glad. Helt til Knights of the Old Republic kom. Da investerte jeg på nytt.

Så kom Xbox 360. Innkjøpet der ble motivert ut fra det jeg hadde hørt om Oblivion. Noe som også stemte.

Nå kommer Playstation 3. Jeg ser på spillene som kommer. Virtua Fighter 5 ser jo gøy ut. Motorstorm heftig ut og Resistance: Fall of Man som noe man kan bruke litt tid på... men ingen av disse spillene gjør at jeg synes det er verdt å bruke en stor prosentandel av lønna mi på konsollen.

En konsoll som er alt for dyr. Joda, de sier det er et multimediaobjekt (morsomt navn) for stua. Du kan se Blue-Ray (er det beta, eller er HD-DVD beta?), smurfe på nettet og se på musikken din... Men - du, jeg har en datamaskin fra før av... som er på nett...

Jeg kommer til å vente. Vente til det kommer et spill som gjør at jeg bare MÅ ha PS3 - og siden vi snakker om en maskin som virkelig er dyr så bør det være et spill som er så mindblowing bra at det ikke finnes noen som helst mulighet for at jeg lar være.

Nok om det, tilbake til World of Warcraft.

hits