august 2007
ma ti on to fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             

Kan man spille på en Mac?

10.aug.2007 @ 14:25

sims

En Apple Macintosh er en merkelig greie. Det er vakkert, men samtidig er det ikke akkurat veldig fleksibelt. Spill har ofte vært en stor mangelvare på maskinen. Og for skikkelig gamere har det aldri vært snakk om å investere i noen Mac, der skal det være store, brautende Windows/linux-maskiner.

Vel, siden omtrent ni prosent av maskinene (eller fire eller seks, alt ettersom hvem du vil tro på) som finnes her i Norge er Macer har vi dukket ned i spillbunken for å se hva som finnes for Macintosh og de ti beste spillene for maskinen (en Macbook Pro har faktisk Nvidia GeForce 8600M GT innabords)... Here it goes:

1. Sims 2
Sims 2 er en klassiker, og på Macen finnes flere av oppgraderinger og selvfølgelig hovedspillet. Kanskje passer det også aller best på Mac?

2. Lego Star Wars II
Dette er ett av de morsomste spillene som noensinne har blitt laget. Gjett om du vil ha det til din Mac?

3. Hearts of Iron II: Doomsday
Et strategispill av høyeste klasse. Anbefales på det aller sterkeste.

4. World of Warcraft
Ja, du kan være like avhengig på en Mac som på en PC

5. Command & Conquer 3: Tiberium Wars
Dette kommer snart til Mac, og markerer at EA igjen satser på maskinen.

6. Age of Empires II
Et strålende strategispill igjen. Like bra på Mac som ellers, ekspansjonspakken War Chiefs finnes også.

7. Defcon
Dette online multiplayerspillet simulerer atomkrig. Hei og hå så gøy det er. Defcon - Everybody Dies.

8.  Colin McRae Rally Mac
Dette spillet er optimalisert for din Mac (sjeldent) og har kanskje ikke helt den samme hypergrafikken du kjenner fra feks Xbox 360, men dette er bilgøy!

9. Heroes of Might and Magic V
Et glitrende rundebasert strategispill. Også på Mac.

10. Civilization IV
Ikke kjøp dette. Du vil miste all tid... :-)

Les mer om spill til Mac her


La barn spille mer dataspill

01.aug.2007 @ 11:22Når store aviser skal skrive om spill på forsiden er det som oftest fordi et eller annet voldelig spill har kommet på markedet som noen reagerer på.

I virkeligheten er de aller flest mye mindre voldelig enn en gjennomsnittlig nyhetssending, så derfor tenkte jeg at jeg skulle gi deg fem grunner til hvorfor DU bør la DINE barn spille dataspill:

1. Hånd/øye-koordinasjon
Det er blitt bevist gjennom utallige undersøkelser at hånd/øye-koordinasjonen til de som spiller mye som barn blir bedre enn for de som ikke gjør det. Som du sikkert er klar over så er hånd/øye-koordinasjon en relativt grei ting å være god på. Spesielt når barnet blir 18 og begynner å kjøre bil....

2. Lesing
Det finnes ikke ett eneste spill hvor man ikke må lese noe som helst, og en britisk undersøkelse viste til og med at de som spilte mye leste mer enn de som ikke spilte så mye... Og da mener vi bøker....

3. Engelsk
Mange av spillene som er på markedet har engelsk tale, og barn har mer språkøre enn hundre voksne kunne drømme om å ha sammen. De vil lære, og må lære - for å klare spillet.

4. Problemløsning
Spill uten problemløsning hadde ikke vært spill. Enten det er logikk eller avansert bruk av spillets elementer - problemløsning må til.

5. Utholdenhet
At barn med adferdsvansker kan konsentrere seg om et spill i timesvis sjokkerer mange første gang de ser det, men faktum er at den utholdenheten som spill krever av de som spiller gjør barn roligere, flinkere til å ikke gi opp og - har du Nintendo Wii - så aktiviserer det barnet samtidig.

Så - neste gang som barnet spør om å få spille en lørdags kveld, så ikke svar at dere skal kose dere sammen foran lørdagsunderholdningen på TV (den passive underholdningsformen) - fyr opp et spill på Nintendo Wii... og er du heldig, og snill, så kanskje får du lov til å bli med?

PS! Her er anbefalte spill for barn


hits