september 2007
ma ti on to fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
             

Jeg skal ikke brenne alene

24.sep.2007 @ 09:30
Etter å ha lest kommentarfeltet på Kristian Evensens Halo3-anmeldelse ser jeg at jeg ikke vil brenne alene i helvete.

Det er ingen vits i å gjenta at det å komme med dødstrusler er relativt dumt, men la meg heller hoppe til noen andre konklusjoner.

1. Det er utrolig irriterende å lese en god anmeldelse av et spill du synes er dårlig, og omvendt.
2. Det er kjempeskuffende å lese en dårlig anmeldelse av noe du har gledet deg lenge til (jeg husker Phantom Menace kom på kino)

Nå skal jeg heller vise til andre anmeldelser av spillet i denne bloggen:

Gamer 2.0 - 8.8
"The story and graphics aren't what they were played up to be"

Gamespy - 5/5
"Single-player campaign is somwehat short"

Etc.

De fleste sier det samme - spillet er briljant som flerspillerspill og historien er strålende. Det siste er jeg interessert i, men jeg spiller sjeldent online med skytespill.

Så leser jeg anmeldelsen til Kristian igjen. Han sier egentlig det samme som de andre som har anmeldt spillet.

Forgjengeren er det mest populære Live-spillet noensinne og for mange er flerspillerdelen det viktigste i «Halo 3». Hvis du tilhører de, kan du glede deg, spillet fungerer perfekt og de nye kartene er minst like godt balanserte, varierte og heftige som «Halo 2» sine.

....historien er for det meste spennende og byr på en rekke overraskelser.

Forskjellen? Kristian har gitt det en firer og ikke blitt bitt av en hypebasille. Så leser jeg plutselig VGs anmeldelse: Skuffende antiklimaks.... Der får spillet en femmer, men Rune Fjeld Olsen mener det hadde vært en firer på enspiller. I tillegg mener Dagbladet at det aldri helt tar av...

Så tar Kristian og Rune feil? Neppe. Er det to fyrer jeg mener kan spill, i tillegg til en viss Frodefyr (selv om jeg fortsatt garantert banker ham i Whiskeydrikking).

Hvis du mener at de store avisene bommer så har du tre anmeldelser du kan kose deg med her:

Gamer.no - klassisk 9/10
IGN - 9.5/10
Gamespot - 9.5/10

Selv - etter å ha lest rundt 40 anmeldelser av spillet, de positive og de litt skuffede, har kommet til konklusjonen at jeg ikke er veldig interessert. Det er mest fordi jeg ikke orker å spille flerspillerskytespill. Det er også fordi jeg er travelt opptatt med å runde Bioshock igjen, samt at jeg spiller Tiger Woods 08 igjen. Skulle det ha seg slik at jeg får spillet i hus (ved at jeg plutselig finner noen penger på bakken og/eller vinner i Lotto) så vil jeg spille det... det er ikke det.

Men - det er min mening, og opinions are like assholes.

PS! Blir jeg kalt Xboxfanboy nå? :-)

Jeg skal brenne i helvete

20.sep.2007 @ 13:49

En vis mann sa en gang følgende:

Opinions are like assholes, everyone's got one.

Anmeldelser er meninger, subjektive og ladede meninger. På Spillmagasinet har vi flere anmeldere, og vi er ofte så uenige at vi nekter å tørke støv av hverandres Playstation 3. Undertegnende mener for eksempel at Kristian Evensen bommer totalt når han gir Bioshock en femmer. Klarere sekser har jeg ikke vært borte i på mange år. Kristian på sin side mener jeg er er rar som synes spill som er ganske like den forrige versjonen fortjener god kritikk.... Likevel, meninger er som rumper - de er delte, og alle har en.

Å hevde sine meninger gir grunnlag for debatt. Selvfølgelig nok. Etter min anmeldelse av Nightwishs samleplate, Highest Hopes, fikk jeg en uhorvelig mengde med epost. Svært mange inneholdt lovnader om juling og et par inneholdt drapstrusler.

Bedre ble det ikke den gangen jeg skrev om platecoverne til Kiss med tittelen Kiss er coverpiss. Selv om enkelte av tilbakemeldingene var morsomme (Ace Frehley kommer til leiligheten din og røyklegger den) var det også her flere trusler om både juling og det som verre er. (Det bør nevnes i sammenhengen at undertegnende har vært Kiss-fan siden 1979).

Det var to eksempler fra musikk.

På spill er det faktisk verre. Noen utdrag fra hva som er postet offentlig:

At du er en idiot er da ikke nytt, det har du bevist ved flere anledninger

Nei du er ikke dum. Du er en dust som ikke har peiling på spill

jævla idiot

Sannheten er at han er Xbox fan-boy, og vil stille PS3 i et dårlig lys.
Syns det er dumt av spillmagasinet å ta med slike amatører.


Idiot! Du er en forbanna Xbox fan-boy! Du kan stikke å henge deg i den derre boden din, og ta ibruk en ekte "likkiste"!!!

På min private epost er det opptil femgangeren værre. Felles for påstandene er følgende:

1. Jeg er Xbox fan-boy
2. Jeg har ikke peiling på spill, og er en amatør som burde ha spilt mer
3. Jeg er en idiot/tosk/n00b etc.

La oss starte med fakta. Det første spillet jeg spilte var i 1979. Den gangen dreide det seg om to streker som kjempet om å holde en firkant unna egen skjermslutt og heller få den over til den andre siden, hvor en motstander (stort sett min yngre bror) skulle holde firkanten unna sin skjermslutt. Senere ble det Vic 20, CBM 64, diverse Amigaer, en haug med PCer, Playstation, Playstation 2, Nintendoer i forskjellige utgaver, Sega Dreamcast, Xbox, Xbox 360, Playstation 3 og faktisk både PSP og Nintendo DS i tillegg en hærskare av nettspill, mobilspill og arkadespill (Ingenting slår et godt flipperspill).

At jeg har dårlig smak er en personlig mening, jeg er relativt glad i min egen smak - men man har i hvert fall spilt nok spill.

Jeg er en Xbox fan-boy.
Jeg ga med vilje denne påstanden en god del vann på mølla med mitt innlegg om at jeg får penger fra Microsoft.  Dette var selvfølgelig ironi, men det gikk nok over hodene på en del folk. Dessverre.

Poenget er at jeg gir blanke f... i hvilken konsoll som kjører spillet jeg skal spille. Det er i bunn og grunn spillene som har noe som helst å si. De 153 kommentarene på innlegget mitt om at PS3 foreløpig er for uinteressant skulle tilsi at ikke alle er enige i det, men jeg mener det helt oppriktig. Jeg har mange spill på PS3, men spiller ikke på den. Det er fakta.

Det har ingenting med å gjøre at jeg misliker den i utgangspunktet og at jeg elsker Xbox 360. Det sistnevnte er forresten relativt morsomt, siden de fleste mener jeg elsker Microsoft. Jeg har nøyaktig det samme forholdet til dem som jeg har til hvilken som helst leverandør, det som er bra er bra - det som er dårlig er dårlig.

Så, nei - jeg er ingen Xbox fan-boy. Jeg er fan-boy av gode spill.

PS! Det innlegget jeg har fått minst kommentarer på er innlegget Heia Playstation 3... sånn apropos.

Jeg er en idiot/tosk/N00b etc.
Ok. Greit for meg. Så lenge du innrømmer at du er det også. Meninger kan ikke diskuteres, eller man kan sjeldent oppnå enighet om den. Jeg kan prøve å overbevise Lars Wærstad om at Football Manager er dritgøy - men jeg betviler på at han slipper sitt siste skytespill for å sitte i fem timer for å trykke på tekstlinker. Å diskutere om et spill er bra eller ikke, om en PS3 er verdt pengene eller ikke  - om Xbox 360 er kul eller ei etc.. JA - det er greit, men å kalle noen for en tosk er vel noko helt anna.

Men, for at man skal ha noe å kommentere kommer noen sterke meninger under. Kjør debatt:

1. Playstation 3 er for dyr i forhold til tilgjengelige spill nå hvis man ser på det som en spillmaskin
2. Xbox 360 har for høy feilprosent, men Microsoft har god service når man melder i fra
3. PCen er klart overlegen på spill hvor man må tenke i tillegg til å spille
4. Nintendo Wii er den største oppfinnelsen innenfor spillindustrien rettet mot unge
5. Det er ikke naturlig at Guitar Hero er så sinnsykt morsomt som det er
6. Halo 3 kommer til å skuffe
7. Bioshock fortjener en sekser
8. Oblivion er Gud.
9. Achievementpoeng gjør deg avhengig av å spille spill om igjen og er helt genialt
10. Playstation 3 er overlegen teknologisk sine konkurrenter

JEG ER EN IDIOT

13.sep.2007 @ 21:18
Det er vanskelig å innrømme at man er litt smådum. At man er en totalt idiot er verre.

Men jeg er altså en tosk. Idiot.

I dag slettet jeg gamerprofilen min på min Xbox 360.

Egentlig skulle jeg slette noen andre, men jeg trykket i vei og slettet min. Sammen med alle savegamesene mine.

Nok om det.

For løsningen var genial. Jeg lastet ned gamerprofilen min igjen fra Xbox Live... men spillene, vel - det er på'n igjen med Bioshock og diverse.

PS! Sjekk filene dine på Xbox i ny og ne, jeg fant 2 gigabyte med filer som ikke var ferdig lastet ned som bare tok plass.

Spillene jeg gleder meg til

11.sep.2007 @ 15:40
Glem Halo3, glem Gran Turismo 5. Her er spillene jeg virkelig, virkelig gleder meg til.

Empire: Total War (sjekk nettstedet her)
" Total War will be the greatest and most awe-inspiring Total War experience ever. This is a total revolution of the Total War series, featuring a brand new graphics engine and technology."

Oh yeah

Spore (sjekk nettstedet her)
From the mind of Will Wright, the creator of The Sims, comes SPORE?, an epic journey that takes you from the origin and evolution of life through the development of civilization and technology and eventually all the way into the deepest reaches of outer space

uff, der gikk all fritiden.

Football Manager Live (sjekk nettstedet her)
Football Manager Live is a new concept in football management. Put your managerial skills to the test in a 'real-time' environment where you compete live and online against your friends or rivals

Er det noen som har tenkt at jeg ikke skal ha noe tid?

Star Wars: The Force Unleashed (sjekk nettstedet her)

According to Lucasarts, the next generation versions of the game will utilize Pixelux Entertainment's Digital Molecular Matter (DMM) and NaturalMotion Ltd.'s euphoria technology. DMM is a real-time physical simulation technology that causes materials to act in the game world as they would in the real world. Wood splinters, glass shatters, and metal dents. Euphoria is a behavioral-simulation engine that gives all characters a nervous system, meaning that their animations are determined in real-time as reactions to stimuli. For example, characters unbalanced on a bridge will try to balance themselves by flailing their arms or attempt to catch the edge as they fall.


Farvel spill, hallo TV!

04.sep.2007 @ 14:35
Spill er en velsignelse. Du kan spille når du selv vil. Ingen bestemmer når du skal spille (i hvert fall hvis du fjerner foreldre, kjærester, jobb etc.).

TV er det motsatte. Noen sitter sentralt og bestemmer når du skal se nyheter, Grey's Anatomy, 24 og dets like.

Men ikke nå lenger.

Nå bestemmer du. Derfor gråt jeg ikke mine bitre krokodilletårer da jeg for andre gang fikk fire røde ringer på min Xbox 360 i går. For jeg hadde satt i gang min digitale boks til å ta opp «Minner fra Lille Lørdag,» «Heroes» og «Snatch.» Fra før hadde jeg allerede tatt opp Grey's Anatomy og flere show med Jon Stewart.

OK. Jeg spilte bittelitt. På PC. Vistamaskinen min som plutselig ikke er syk lenger (nå funker alle spillene) hadde en time med Medieval Total War II: Kingdoms i går...

Ellers: Nå er det TV for alle penga, på det som jeg trodde var en avspillingsskjerm for signalene fra PS3 og Xbox 360.

hits