oktober 2007
ma ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31        
             

Siste ord blir sagt

30.okt.2007 @ 10:40
Halo


Spillmagasinet har fått mye tyn for sin anmeldelse av Halo3. Likevel handler ikke dette innlegget om den anmeldelsen spesielt, men om anmeldelser generelt, og hva vi som anmeldere tenker på når vi setter karakter.

1. Sjanger
Et spill tilhører en sjanger, og det er umulig å sammenligne på tvers av sjangere. Eksempelvis: Ratatouille, et spill for barn. Kan det sammenlignes med det avanserte strategispillet Hearts of Iron II? Neppe. Det første vi tenker på når karakteren settes er: Hvor bra er dette i sin sjanger. Er det toppklasse? Ja, da fortjener det en femmer eller en sekser. Er det bra, men det finnes en del spill som er bedre? Ja, da er det en firer.

2. Verdt pengene
Dette er en ting man kanskje kan påstå at spillanmeldere har et dårlig forhold til siden vi får spillene vi anmelder, men hver gang vi anmelder så tenker vi på om dette er verdt pengene man krever for det. For at det skal være verdt pengene må det være et spill som varer og et spill som erstatter noe du kanskje har fra før. Eksempelvis: Er det verdt å kjøpe Sega Rally hvis du har Colin McRae:Dirt? Svaret er ja, for det er vidt forskjellige spill.

3. Nyskapende, nytt og annerledes
Dette er litt som over, men et spill bør tilføre en sjanger noe nytt om det skal få en femmer eller en sekser - eller rett og slett være så perfekt spillbart at det fortjener den samme karakteren. Ett eksempel er Settlers VI, et meget godt spill - men som verken hadde noe nytt eller hadde gode kart/brett. Det ble en treer.

4. Subjektiv oppfatning
Den morsomste klagen vi får er at vi er subjektive i våre anmeldelser. Svaret på det er: Ja, til de grader også. Det er derfor det er en anmeldelse, og ikke en omtale av spillet. Du kan være uenig så mye du vil i en subjektiv oppfatning, og det skal du også være - det er nemlig fint med debatt og gode innspill. Når vi mener Folklore er ensformig så er det vår personlige oppfatning. Det finnes sikkert noen i verden som ikke synes det, og det er helt greit.

For at det skal bli litt klarere hva som skal til for at vi gir en sekser, absolutt toppkarakter har jeg gått igjennom de spillene som har fått denne karakteren i år.

1. Football Manager 08 (anmeldelsen)
Dette har jeg anmeldt og for meg er det nesten umulig å ikke gi seks til dette spillet. For det første var denne versjonen en god oppdatering, for det andre bruker jeg timevis på spillet hver dag. Noen har sammenlignet dette med Halo3. Det blir litt som å sammenligne Excel med Ringenes Herre-trilogien. Ikke helt det samme, men for mange med meg er dette himmelen.

2. Hearts of Iron II: Doomsday: Armageddon (anmeldelsen)
Dette er det beste rene strategispillet på markedet, og denne utvidelsespakken er både ekstremt billig og gjør mye med spillet - derfor sekseren.

3. Half Life 2: Orange Box (anmeldelsen)
Som Kristian sier: Du får tidenes beste skytespill for prisen av ett. Det er mer enn bra nok det. Vi snakker altså om å virkelig være verdt pengene.

4. Rogue Galaxy (anmeldelsen)
Ett enormt spill som er feilfritt - virkelig verdt pengene og mye å gjøre.

5. Resident Evil 4: Wii Edition (anmeldelsen)
Samler det beste fra tidligere versjoner med et godt kontrollsystem. En klassiker blir gjenskapt.

6. God of War II (anmeldelsen)
Det perfekte PS2-spillet. Uten en eneste svakhet. Muligens fortsatt det beste spillet på PS3...

7. Guitar Hero II (anmeldelsen)
Så morsomt skulle det egentlig ikke vært lov til å ha det i stua... Ekstra pluss til Xbox-versjonen hvor man kan laste ned nye sanger.

8. Final Fantasy 12 (anmeldelsen)
Det finnes knapt større spill.... ingen svakheter.

9. Okami (anmeldelsen)
Et vakkert, utfordrende og stort spill. Alt på en gang, og nyskapende som bare det.

10. World of Warcraft: Burning Crusade (anmeldelsen)
Masse nytt innhold som er knallgodt. En perfekt utvidelsespakke for muligens det perfekte onlinespillet.

PS! Vi i Spillmagasinet får veldig ofte høre at vi er Xbox-fanboys... Fordelt på formater er spillene over (basert på den anmeldte versjonen)

PC: 4
Wii: 1
Xbox 360: 1
PS 2: 4

Sånn apropos....


Det spillet vi har gitt best anmeldelse noen gang? Oblivion. Det fikk 12. Jeg står for alt som ble sagt der. Fortsatt strålende, og nå er det også nytt innhold på Live Marketplace. Løp og kjøp!

Hva har skjedd med EA Sports?

10.okt.2007 @ 16:00
Et eller annet har skjedd med EA Sports denne høsten. Om de har funnet en eller annen gullåre eller hva det nå enn er vites ikke, men noe er det. Spesielt på det som så fint heter tredjegenerasjonsspillemaskin. For oss normale: Playstation 3 og Xbox 360.

Fifa 08 er et heidundrandes supert fotballspill med god kunstig intelligens og det beste fotballspillet noensinne(sjekk anmeldelsen her)
Tiger Woods 08 er så nærme et perfekt golfspill man kan komme (sjekk anmeldelsen her)

Vi har også testet NHL 08, som også er det beste hockeyspillet noensinne.

Så hva har skjedd? Har de funnet alle puslebitene?

Kun en kort fundering mens jeg venter på noe annet å skrive om...

PS! Vi har ikke fått anmeldereksemplar av Madden 08, men skal jeg tro ryktene (Madden NFL 08 is a great game. It's certainly the best Madden since the 2005 edition and a worthy offering for the new generation of gaming./IGN.com) så er det også bra-bra.

Jaja, da er det vel bare å vente på neste år... Igjen... imens koser jeg meg med NHL, FIFA og Tiger Woods i deres 08-versjoner.

hits